Therapie, Counselling of Coaching?

Of noemen we het gewoon een fijn gesprek met iemand die luistert, spiegelt, en geen andere agenda heeft dan jou te helpen je eigen kompas weer te vinden!

We lopen op zoveel manieren vast in ons leven en in onszelf. Door schokkende gebeurtenissen die we geen plek meer kunnen geven of door een langzaam groeiende existentiële leegte waardoor je in een kleurloos bestaan leeft. We kunnen vanuit de pijn en de blokkeringen naar jouw ware, oorspronkelijke zelf toewerken, of met behulp van jouw geboorte blauwdruk vanuit de leer van de Gene Keys. Beide routes vereisen eerlijk en diepgaand werk. Maar de beloning is een hernieuwd contact met het altijd al aanwezige veerkrachtige en sterke kompas diep binnenin je dat je zelfs in de meest woelige baren op koers houdt.

Hoe werk ik?

Vooral met heel veel humor, kennis en liefde!

Natuurlijk zijn er bepaalde regels en conventies die alle therapeuten volgen, maar in mijn ervaring zijn er uiteindelijk net zoveel benaderingen als dat er therapeuten zijn! Het belangrijkste is de kwaliteit van de relatie. Een van mijn leraren zei altijd: “we lopen onze schrammen op in relatie tot anderen, en daarom kunnen we deze ook alleen helen in relatie tot een ander”.

In mijn wereld is coaching en/of therapie vooral het voeren van een diep gesprek waarbij ik jou mijn volle aandacht en respect geef, zonder vooroordeel, als een soort ‘vertaler’ van jouw bewuste en onbewuste processen en gedragspatronen. Let wel, ik weet niet wat voor jou het beste is, maar jij wel! En ik weet hoe ik je weer kan laten luisteren naar die innerlijke stem.

De basis van ieder gesprek is actief en aandachtig luisteren: Jij vertelt je verhaal, ik luister, spiegel, en vat samen, zodat we samen de draden aaneenrijgen tot een mooi kleed. Ik ben niet een therapeut die alleen maar knikt en “uhm” zegt, dus soms zal ik je (voorzichtig) uitdagen. Jouw verhaal staat centraal, en jij hoeft geen verantwoording te nemen voor mij, voor mijn gevoelens of gedachten. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar voor sommige mensen is deze totale focus soms het meest uitdagende in een therapeutische relatie.

Ik geef vooral aandacht aan de dingen die jouw leven zin geven, en ik heb me in mijn opleiding vooral ook verdiept in existentiële levensvragen. Uiteindelijk biedt iedere crisis in ons leven, ieder gevoel van ontevredenheid en zelfs pijn, ons een nieuwe mogelijkheid om dichter bij onszelf te komen.

En nee, ik zie therapie niet als een recept voor navelstaren of egotripperij. Ik geloof dat alleen een emotioneel gezond en goed functionerend mensenwezen van optimaal nut kan zijn voor de wereld om haar heen.

Tijd voor een ‘upgrade’

Soms denken mensen dat het zoeken van een therapeutische gesprekspartner een zwaktebod is. Zo zie ik het niet. Ten eerste vereist het juist moed om te vragen of een ander je helpt, en ten tweede is het gewoon slim. We zijn bijna allemaal gewend geraakt aan het ‘upgraden’ van onze elektronische apparaten als die niet meer voldoen aan onze eisen.

Maar over onszelf denken we dat we nou eenmaal ‘zo zijn’, en dat we het moeten doen met de overlevingsstrategieën uit onze oertijd. Dat is niet zo! Het is logisch om ook je gedragspatronen een upgrade te geven, en om te onderzoeken of er misschien een nieuwere versie beschikbaar is.

Jouw psyche is niet alleen wijs, ze weet precies hoe ze jouw innerlijke balans kan herstellen. Ik vertrouw op jouw wijsheid, zodat je er zelf ook weer op gaat vertrouwen.

Ze noemen het niet voor niets ‘praat-therapie’, maar ik gebruik ook andere methodes, zoals creatief tekenen, dagboek schrijven, of het doen van mindfulness oefeningen.

Gene Keys Coaching

Toen mijn eerste counsellor in 1995 vroeg of ik zij mijn horoscoop voor mij mocht trekken was ik ontsteld. Dit was een vooraanstaande Jungiaanse psychoanalytica die net als ik een eerste leven als journalist had gehad.

Voor mij, als goed gereformeerd meisje, behoorde dit tot een wereld die mij heel vreemd was. How times change!!! Mijn boekenkast staat gevuld met ‘hardcore’ wetenschappelijke boeken over psychopathologie en ontwikkelingspsychologie, maar dus ook met boeken over de overgangstijd waarin we nu leven, zoals het werk van Alice Bailey, de Theosofie, en dus ook Human Design en Gene Keys.

Op het moment van onze geboorte stromen er triljoenen neutrino’s door ons lichaam. Deze deeltjes dragen de instructies voor het inprenten van onze individuele blauwdruk. Een proces wat al lang voor onze  geboorte begint, maar met als ijkpunt het moment dat je los bent van het moederlichaam dat je tot dan toe heeft gedragen. Na vele honderden profielen te hebben mogen duiden voor cliënten, ben ik ervan overtuigd dat deze benadering bijna altijd herkenning oproept in mensen. En een manier om zich weer te verbinden met hun eigen unieke zelf.

Het heeft zichzelf dus voor mij op een proefondervindelijke wijze bewezen, zonder dat ik er wetenschappelijk chocola van kan maken. En ook dat is vertrouwen! Resoneert dot voor jou, kijk dan eens op het Nederlandse gene keys site en laat me weten of het iets voor je is.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Een gesprek boeken of horen wanneer de studio vrij is?

Tel: 06 36 39 88 97 // Email: san@zensan.nl
Sizoo Coaching & Counselling, Vreelandseweg 70d, 1394BN Nederhorst den Berg.
NB: Ik werk alleen op afspraak.